Akademisk Tenure System

Af Ben Smith

Academic uopsigelighed er en type af jobsikkerhed tilbydes professorer i Canada og USA. Når en professor opnår ansættelse, kan de ikke fjernes fra deres position uden et masse tid og kræfter på den del af deres arbejdsgiver. Ejerforholdet er beregnet til at beskytte akademikere fra utilbørlig påvirkning udefra og opmuntre udforskning af politisk følsomme emner. Nogle kritikere af uopsigelighed systemet siger, at det er ineffektivt og ikke udrette, hvad det sætter sig for at gøre.

En instruktør, der har opnået ansættelse som ikke let kan fjernes fra deres position. De forbliver på personale som instruktør, som regel med en titel som lektor eller professor, for resten af ​​deres liv, eller indtil de vælger at gå på pension. Universiteter, der yder uopsigelighed gøre det, fordi omkostningerne ved at holde en kompetent professor er meget lavere end for konstant at tiltrække nye forskere år efter år.

Uopsigelighed er populær primært i USA og Canada. Der er et andet system kaldet habilitering, som findes i mange dele af Asien og Europa. Habilitering er den højest opnåelige academic rang efter ph.d., og i flere lande habilitering er nødvendig for at føre tilsyn ph.d.-kandidater eller til at blive en professor på visse områder.

Ejerforholdet er hovedsageligt forbundet med gymnasier og universiteter, men i faste stillinger findes i visse folkeskoler og gymnasier. For at kunne opnå ansættelse på det kollegiale niveau, skal en professor skal arbejde i et job, der er udpeget som værende »fastansatte ‘eller fører til uopsigelighed. Efter en årrække i den position, vurderer en uopsigelighed udvalg professorens præstation til dato.

Adskillige faktorer tages i betragtning af udvalget. Undervisning effektivitet, forskning resultater, og service til andre professorer er alle områder, der er undersøgt. Udbuddet hvad der svarer til levetiden jobsikkerhed kan være en dyr fejltagelse for et universitet, hvis den forkerte fakultet medlem er valgt, så uopsigelighed udvalg tendens til at være meget grundig.

Fortalere for uopsigelighed systemet siger, at der ud over den økonomiske fordel, der eksisterer fra fastholde talenter, en professor er fri til at udforske, hvad emne, de finder nødvendig uden frygt for påvirkning udefra. Der er selvfølgelig grænser for, hvad en tenured professor kan gøre i klasseværelset, men generelt har de en fri hånd. En professor kan tage en upopulær visning og udforske det til dets naturlige afslutning via foredrag og forskning for at se, om ideen er velbegrundet. Når en professor har uopsigelighed, er de også fri til at vejlede yngre instruktører uden frygt for, at de oplysninger, de giver, vil gøre det muligt for junior professor til at tage deres job.

Kritikere modvirke, at uopsigelighed systemet er brudt. Snarere end at tillade en professor til at udforske nogen idé, de ønsker, er tendensen at opretholde status quo og undgå rokke båden. Hvis en professor har i overensstemmelse med en bestemt idé for at få respekt for hans arbejde, vil han være mere tilbøjelige til at klamre sig til den idé efter at have fået uopsigelighed. På samme måde kan en professor forfølger en upopulær idé aldrig gives ansættelse på alle. Fast ansættelse professor er også mindre tilbøjelige til at instruere en yngre professor, fordi der ikke længere er noget incitament til at være hjælpsom.

Mens systemet behøver problemer og er faldende i popularitet, en fastansat stedet er stadig den holdning, som mange professorer stræber efter. Jobbet sikkerhed og akademisk frihed er meget nice frynsegoder, og på trods af de fejl det ikke ud til, at dette system vil forsvinde enhver tid snart.

Ophthalmic Tekniker Løn
Bedst betalende Karriere for fremtiden
Ansvar af en lærer
CIO Opslaget
Bedst betalende arbejdspladser for kvinder
Børnehavelærer Krav
Medicinske opgaver, som kræver at arbejde med børn
Nephrologist Vs Urolog
Jobs, der betaler over 100K
Onkolog Løn
Bedste betalte jobs lige ud af kollegiet

Leave a Reply